Valóban laborban készült az új típusú koronavírus?

2021. március 28. 14:47 - Ursus Arctus

Sokan és sokszor vetették már fel annak lehetőségét, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) nem a természet szüleménye és hogy valójában mesterséges körülmények között hozták létre valahol egy laboratóriumban, valamilyen ismeretlen célból. Legutóbb erről Dr. Robert Redfield járványszakértő beszélt - aki mellesleg az amerikai járványügyi központ vezetője is - és konkrétan azt vetette fel, hogy a SARS-CoV-2 egy kínai laborban született meg. Erről a Politico magazin írt (mely újság egyébként korábban 2015 emberének nevezte Orbán Viktort).

virus_jarvany_kina.jpg

A kép forrása: telegraph.co.uk

Az új típusú koronavírus elsősorban a gyengéket, időseket, krónikus betegeket iktatja ki a társadalomból, vagyis azokat, akiknek eltartása plusz terheket ró az egyes államokra (és így a világra). Kezeltetésük, ellátásuk többnyire a dolgozó rétegek feladata és mindenhol a nagy ellátórendszerek (TB, egészségügy) kihívása. Ha a globális döntéshozók ezeket a plusz kiadásokat jelentő tömegeket és magát a világméretű túlnépesedést is megoldandó feladatként vizsgálják és olyan "gyógyírt" keresnek rá, mely kegyetlenül és erkölcstelenül bár, de megszünteti a problémakört, akkor felmerülhet bennük akár egy globális járványnak is a lehetősége. Egy olyan járványé, mely megszabadítja a világgazdaságot a válságtényezőktől.

A SARS-Co-V-2 nem szokványos vírus, egyértelműen magán hordozza a szisztematikus tervezés és biológiai károkozás minden jellemzőjét. Nehezen előzhető meg, a gyengéket támadja, könnyen mutálódik, gyorsan terjed, fenyegető a mortalitása (de nem annyira, hogy azért kiirtsa a népességet) és hosszan tartó, akár évekig húzódó népességszabályozóként működik. A kérdés: kik, miért, hol és milyen hosszútávú tervekkel alkották meg? Nézzük a "jelölteket":

Az első számú jelölt a szuperhatalmak köre: elsősorban Kína és az USA, mely országok mind tudományosan, mind katonailag, mind pedig hírszerzésüket illetően képesek egy világjárvány előidézésére (nem beszélve logisztikai lehetőségeikről). Kérdés, hogy az eleinte biológiai fegyvernek szánt vírus (SARS-CoV-2) véletlenül szabadult e ki laborjaikból, vagy eleve tudatos volt vuhani terjesztésük is. Vuhan városa Kína népesség-központjában fekszik, vagyis, ha szándék lehetett arra, hogy a hatalmas ázsiai országban egy kórokozó elterjedjen, akkor Vuhan 12 milliós metropolisza éppen ideális település kiindulópontnak. Ez a város Kína legnépesebb körzetének epicentrumában fekszik, vagyis körülötte minden irányban 950 km annak a képzeletbeli körnek a széle, melyen belül él Kína népességének 80-90%-a.

kina_vuhan.jpg

Persze a feladvány továbbra is fennáll: valóban Kína és valóban szándékosan indította el a járványt, hogy egyrészt így szabaduljon meg inaktív lakosaitól, másrészt átrendezze a világgazdasági viszonyokat? Feltételezhető, hogy Kína biológiai fegyverként fejlesztette ki a SARS-CoV-2 -t (az egyik laborjában), az előbb említett célokból vagy egyéb más okból? Nem zárható ki, hogy a fejlesztés során, vagy azt követően egy hiba folytán szabadult el ez a mesterséges vírus. De nyilván vannak más teóriák is.

Esetleg éppen az USA tervelte ki és terjesztette el legfőbb riválisa, Kína területén, hogy megbénítsa az ázsiai országot (csak nem számolt a globális terjedéssel)? Vagy esetleg alapból egy globális hatással számoló tervezés eredménye a járvány, melynek ugyan kiindulópontja lett Vuhan, ám a kezdetektől világméretű hatással kalkulálva hozták létre. Nagyjából ezek a legvalószínűbb forgatókönyvek és ezek közül is a harmadik a leginkább "életszerű", mivel a 2019 december óta (a vírus megjelenésétől) zajló események ezt igazolják leginkább.

Az amerikai Deep State - mely politikusok, milliárdosok, globális befolyással bíró üzletemberek, állami vezetők sőt kimagasló értelmiségiek köre  is - vélhetően 2019-ben látta elérkezettnek az időt arra, hogy beavatkozzon a világfolyamatokba és egy járvánnyal oldja meg a felmerülő globális gondokat (mint a túlnépesedés, a rengeteg inaktív lakos és elöregedés problémája). Nem kimondottan Kína volt a fő célpont tehát, bár annak gyengítése egybeesik az amerikai érdekekkel és köztudott (főleg tudományos körökben), hogy minden onnan kiinduló epidémia eljut a Föld minden pontjára. Pont ez is történt: 2019 decemberében azonosították az új típusú koronavírust és az általa okozott COVID-19 megbetegedést Vuhanban, majd egyetlen hónappal később már meg is jelent Európában is (elsőként Franciaországban), később pedig a többi kontinensen is.

2021 márciusának végén már 127-128 millió embert fertőzött meg az új típusú koronavírus világszerte, közel 3 millió halottal (ez 2,4 %-os az elhalálozási [mortalitási] arány). A továbbiakban évekig tartó járványokkal számolhatunk, újabb és újabb variánsokkal, újabb és újabb oltási programokkal. A SARS-CoV-2 egy új korszakot nyitott a világtörténelemben. 

***

sajtoszoba4.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: koronavírus

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtoszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr8516482420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása